Neden Akşam Lisesi

Avrupa birliğine geçiş sürecinde avrupa birliği ülkeleri standartlarına uyum sağlamak için bir çok değişiklik yapılmaktadır.  Yapılan bu değişiklikler sonucunda lise mezunu olanlara bir çok avantajlar getirdiği gibi birçok kişiyi de dezavantaj olarak etkilemektedir. Günümüzde artık .ster kamu kuruluşlarında ister özel kuruşlar olsun. Lise diploması olmayana pek iş hakkı tanınmamaktadır. Yani kısaca Lise diploman yoksa ( Örgün eğitim lise, mesleki lise, akşam lisesi vb) kamu kurumlarının personel alım sınavlarına giremeyeceksin, özel sektörde bir çok dalda işe alınmayacaksın, kendine özel ticaret yapamayacaksın. Şahsi iş yeri kuramayacaksın.....
Eğer lise mezunu iseniz askerlik yaptığınız birlikte bazı kriterleri yerine getirerek kamu personeli olarak kadroya geçebilir, uzman asker, uzman onbaşı, uzman çavuş gibi rütbelerle çalışma hayatınıza devam edebilirisiniz.
Özel Umut Akşam Lisesi size bu fırsatı sunuyor. Geç kaldım demeyin. Yaş sınırlaması olmaksızın gündüz çalışarak akşamları okuyarak lise diplomasına sahip olabilirsiniz.. Eğer ortaokul mezunu iseniz,  lise eğitiminizi yarım bıraktıysanız, açık lisede okuyorsanız yada yaşınız 18'i doldurmuşsa yaş sınırı aranmaksızın Akşam Lisesine kayıt olarak mezun olabilirsiniz. Hak ve denklik açısından dengi yada anadolu liseleri diplomalarından hiç bir farkı olmayan akşam lisesi diploması ile kamu personeli alım sınavlarına girebilirsiniz.. Üniversiteye girebilirsinizz.. yurt dışında okuyabilirisniz. bir çok meslek dalında faaliyette bulunabilirisniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Özel Akşam Liseleri Soru Cevap Bölümü.

Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Denklik İşlemleri

Açık Öğretim Lisesi İle Akşam Lisesi Arasındaki Fark Nedir.?